Friday, 22 November 2013

Food test: georgian restaurant CHACHAPURI, Kiev


If you follow my blog's Facebook page, you might've already seen the pictures from the 'Chachapuri' georgian restaurant opening, which is now situated in the Kiev's center (Taras Shevchenko blvd. 36a). the second time I came to this cozy place, I had an opportunity to try what it's actually offering. of course I couldn't resist ordering my favourite Adjarian hachapuri (a traditional hot pastry with cheese, butter and raw egg) that enlivened my Batumi memories and tasted almost the same as in it's homeland Georgia. but in the menu you will find all the other traditional dishes such as hinkali, shashlyk,cheburek and churchhela. the last one was made of the record 5 m. and naturally became a 'star' at the recent opening. speaking of prices, they are pretty much affordable, espesially concidering the size of portions. and btw, don't forget to check-in on Foursqure to get a refreshing homemade lemonade ;) have you ever tried georgian cuisine? what was your favourite dish?  

На последнем моем "тестировании" мне предстояло иметь дело не с beauty-новинками как обычно, а с целым рестораном)) носит он незамысловатое название "Чачапури" и провозглашает себя "кулинарным посольством Грузии". 2 недели тому назад побывав на открытии (фотографии с которого вы могли посмотреть на Facebook-странице блога), это местечко показалось мне очень уютным и даже немного домашним, чему очень поспособствовали традиционная печь Тоне в центре заведения, удобные диваны с колоритными подушками и, что очень немаловажно, - добродушный персонал. переступив порог "Чачапури" во второй раз, в памяти всколыхнулись все гастрономические воспоминания с отдыха в Батуми. и главной тому виной - конечно же мой любимый хачапури по-Аджарски, который на вкус был практически таким же, как и на его родине. что и не странно, ведь как и полагается, шеф-повар ресторана - грузин. так же в меню вы обнаружите и все остальные традиционные блюда как хинкали, шашлык, чебуреки и чурчхела. последняя была "звездой" открытия, для которого ее специально изготовили 5-и метровой длины! что же касается цен, то для ресторана в центре Киева (бул. Тараса Шевченка 36а), они очень приемлемы, особенно учитывая щедрый размер порций. как бонус от заведения, за чекин в мобильном приложении Foursquare официант подаст стакан домашнего освежающего лимонада - мелочь, а приятно) а какое ваше любимое блюдо грузинской кухни?






That Adjarian hachapuri

Хачапури по-Аджарски


Traditional georgian Tone stove

Традиционная печь Тоне


5 m. long churchhela at the restaurant opening

 5-и метровая чурчхела на открытии ресторана



All the pictures (except the last one) are made with Fujifilm X10

 Фотографии (кроме последней) сделаны при помощи Fujifilm X10 


2 comments:

  1. А я очень люблю хинкали))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ой да, и они тоже вкусные))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...